Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Medicaments a un preu just”

INFORMACIO SOBRE LA ILP A LES BALEARS

 

-Díptic informatiu ILP “Medicaments a un Preu Just” a les BalearsPrem aquí per descarregar

Esquema d´instruccions per als voluntaris sobre recollida de signaturesPrem aquí per descarregar

-Informació addicional i organitzacióPrem aquí per descarregar

-PPT de presentació de la ILP a les BalearsPrem aquí per descarregar

-Cartell de presentació de la ILP a Palma. Dia 12 de Febrer 2020 18:30. Centre FlassadersPrem aquí per descarregar

 

Informació completa a:

https://ilp.medicamentosaunpreciojusto.org/

 

Per què la ILP “Medicaments a un preu just”?

En els darrers anys hem assistit a un augment continuat dels preus dels nous medicaments, en moltes ocasions amb xifres molt superiors als costos de recerca i fabricació. Aquesta situació ha comportat un important increment de la despesa farmacèutica, posant en perill la sostenibilitat del sistema públic de salut.

La ILP aborda la manca de transparència del sistema de fixació de preus i l’opacitat de les negociacions que manté l’administració pública amb la indústria farmacéutica.

Així mateix, la iniciativa pretén fomentar la formació independent dels professionals sanitaris, regular la promoció i divulgació adequades dels medicaments, així com promoure la seva recerca pública.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) permet la participació directa dels ciutadans en el procés d’elaboració de lleis, mitjançant la presentació de 500.000 signatures (Llei orgànica 3/1984). Davant la gravetat de la situació i la falta d’iniciatives polítiques, diverses organitzacions socials de la sanitat pública, de la transparència, de la comunitat científica i dels pacients de tot l’estat espanyol han promogut la ILP “Medicaments a un preu just”

Com donar suport a la ILP i aconseguir que la nostra sanitat pública no perilli

Perquè les lleis defensin els nostres drets i la nostra sanitat pública universal i de qualitat. Informa’t i dóna suport a la ILP signant en els plecs oficials dels voluntaris de Balears per la ILP o bé acudint a la Seu de Metges del Món IB. C/ Ricardo Ankerman núm. 1 de Palma (Al costat d’avingudes)

 

Comissió Promotora estatal:


Amb el suport de les organitzacions de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública de les Illes Balears: